Mobach Keramiek

Bij Baars Bloembinders verkopen we het unieke en moderne keramiek merk Mobach Keramiek. Mobach is volledig handgemaakt, is toonaangevend in hedendaagse vormgeving en staat wereldwijd bekend om de bijzondere glazuren. Al sinds 1895 wordt er door vijf generaties Mobach gewerkt in een historisch pand aan de Kanaalweg in Utrecht.

Handgemaakt en uniek keramiek

Alle Mobach keramiek wordt op schijven gedraaid en met de hand gevormd. Er wordt gebruik gemaakt van rollen klei die, laag voor laag, worden opgebouwd door kneedwerk. Doordat het gemaakt wordt met de hand, is elk stuk keramiek uniek. Door de jaren heen is deze techniek nooit veranderd en daarmee is Mobach keramiek een van de weinige merken die echt nog met de hand wordt gemaakt. Mobach is inmiddels een echte trendsetter over de hele wereld en staat bekend om de hedendaagse vormgeving, gigantische plantenpotten en haar bijzondere glazuren. De stukken worden verkocht in kleine series of als unica.

Chique uitstraling

Van grote plantenbakken en schalen tot bloempotten en vazen, Mobach heeft het allemaal. Wat Mobach zo uniek maakt is de chique uitstraling door de exclusieve glazuren die naar eigen receptuur worden samengesteld. Voordat de producten worden onderdompelt in glazuur, moet de keramiek op natuurlijke wijze worden gedroogd. Zodra al het water uit het product is verdwenen, kunnen de producten worden gebakken. Dit wordt gedaan in een grote gasgestookte carrouseloven, op een hoge kooktemperatuur van 950 graden Celsius. Doordat de stukken op een hele hoge graad worden gebakken, zijn ze geschikt voor zowel binnen als buiten accessoire.

Voor elke wens een passend stuk

Door de vele diverse vormen van de producten van Mobach Keramiek is er voor elk doeleinde een pot of een vaas. Zo zijn er vazen voor een enkele of een bos bloemen, maar ook grote potten waarin je planten kunt zetten. Bovendien kan Mobach keramiek in elk interieur worden toegepast door de basic vormen. Dus of je nu op zoek bent naar een unieke vaas voor bijvoorbeeld zijde bloemen of een mansgrote pot voor een mooie plant. In ons assortiment van Mobach Keramiek is er voor elke wens een passend stuk keramiek te vinden.

Ben je opzoek naar keramiek met een moderne, basic vormgeving, maar toch ook chique uitstraling? Dan kun je bij Baars Bloembinders terecht voor ons assortiment Mobach Keramiek!